Till startsidan

Om Föräldramötet

De senaste åren har fokus och uppmärksamhet på samverkan och kommunikation mellan hem och förskola ökat.

För att varje barn skall kunna utvecklas rikt och mångsidigt krävs insatser från både förskolan och föräldrarna. Idag finns ett krav i läroplanen att samverkan mellan hem och förskola skall bygga på öppenhet, ömsesidighet och respekt.

Utifrån detta utvecklades e-tjänsten Föräldramötet som bidragit till en viktig samverkans- och kommunikationskanal inom hem och förskola. Föräldramötet har till avsikt att förbättra, fördjupa och förenkla vardagskommunikationen mellan förskolan och hemmet.

Genom Föräldramötet kan förskolans personal kommunicera med barnens föräldrar via funktioner som kalender, nyhetsbrev, diskussionsforum samt bild-, länk- och filarkiv.

Föräldrarna blir inbjudna via e-post att medverka i Föräldramötet och får i och med det en inloggning och löpande tillgång till information som rör den avdelning där deras barn går. Väl inloggade kan föräldrarna bland annat se bilder från verksamheten, kommande händelser och nyheter samt diskutera olika ämnen i diskussionsforumet.

Föräldramötet.com tillhandahålls av Nordic Peak och används av såväl privata som kommunala förskolor, skolor och fritidshem. Vissa kommuner har valt att ha en egen installation av Föräldramötet med en grafisk profil anpassad efter kommunens riktlinjer.

Har du barn i någon av kommunerna som presenteras här bredvid?

Då skall du istället besöka dessa kommuners egna installationer av Föräldramötet. Klicka på den adress som avser din kommun.

Om din kommun eller privat förskola är intresserad av Föräldramötet kan du fylla i vårt intresseformulär så tar vi kontakt med dig och berättar mer om vilka möjligheter som finns.

Övriga kommuner med Föräldramötet

Bräcke kommun http://foraldramotet.bracke.se
Sundsvalls kommun http://foraldramotet.sundsvall.se
Uppsala kommun http://uppsala.foraldramotet.com

 

Mobilapplikation

Har du en Android-baserad telefon eller surfplatta? Hämta Föräldramötets app på Google Play under namnet "Föräldramötet.com".

Felanmälan

Har du hittat ett fel? Rapportera detta genom att starta en ny diskussion i supportforumet under buggar.

Intresseanmälan

Om din kommun eller privat förskola är intresserad av Föräldramötet kan du fylla i ett intresseformulär så kontaktar vi dig.

Om Föräldramötet.com

Föräldramötet.com är en e-tjänst för kommunikation mellan hem och skola.
Läs mer om Föräldramötet
Om cookies

© 2015 Nordic Peak AB